SH.M.EKONOMIKE

     KLASA  13-10

Shkolla e mesme ekonomike “Isa Boletini”Shkolla e mesme ekonomike “Isa Boletini” në Podujevë është shkollë

më e re nga tri shkollat e mesme në Podujevë, megjithate drejtimi

ekonomik ka ekzistuar që kur shkollat e mesme ka qenë riorganizuar

si qendër e arsimit të mesëm të orientuar.

Shkolla e mesme ekonomike”Isa Boletini” është themeluar në vitin 1992.

Gjithqka e posalindur, duhet edhe të pagzohet edhe kjo shkollë është

pagzuar me emrin e patriotit të madhë shqipëtar Isa Boletini.

Themelimi i shkollës së mesme ekonomi ke dhe vazhdimi i punës së

saj u bë në kushte mjaftë të vështira, dhe atë në “Shtëpit Shkolla” pa

inventar dhe orendi të nevojshme.

Si në çdo shkollë, poashtu edhe në shkollën tonë, punën dhe organizimin

e jetës në të gjitha segmentet e jetës e kanë mbuluar nxënësit,

prindërit dhe mësimdhënësit e shkollës në fjalë, gjë që nuk lejuan që

në asnjë moment të dështoj, por me kujdes e përkushtim e disiplinë e

ruajtën kontinuitetin e mësimit.

Me dëbimin e nxënësve dhe mësimdhënësve nga objektet shkollore nga

okupatori
populli nuk çëndroi duarkryq, mirpo ofroi lokalet dhe shtepitë private pa

kompenzim për mbarvajtjen e mësimit për kundër kërcënimeve të

shumta i falanderojme përzemërsishtë të gjithë ata që kontribuan në

ditët më të vështira të mësimit.

__________________________________________________________________________


Shkolla “Isa Boletini” i ka përafersisht 70 profesora, ndersa nxënës 1550

Drejtimet ekzistuese:

- Banka e sigurime

- Kontabilitet

- Administrim Biznesi

- Shpedicion e logjistikë

- Asistent Juridik

- Dogana

- Teknik Hotelerie

- Mjeksi e përgjithshme

- Infermier i Pediatrisë

- Stomatologji


_________________________________
Adresa:Rr. ”Zahir Pajaziti” p.n.

Telefon:038-570-422
E-mail adresa:
shme_isaboletini@yahoo.comSie sind Besucher Nr.

Eigene Webseite von Beepworld
 
Verantwortlich für den Inhalt dieser Seite ist ausschließlich der
Autor dieser Homepage, kontaktierbar über dieses Formular!